Zuurvlees: Ingediend door: FamKuik | Datum Toegevoegd: 1 Dec 2020 Ingrediënten:

1 kilo rundersukade, runderriblappen of paardenvlees
400 milliliter water
400 milliliter (gele) natuurazijn
10 laurierblaadjes
10 jeneverbessen
10 kruidnagel
3 uien (in halve ringen gesneden)
3 flinke eetlepels appel/perenstroop
3 flinke eetlepels bruine basterdsuiker (+eventueel nog iets extra)
1 kleine eetlepel speculaaskruiden of koekkruiden
5 plakken verkruimelde ontbijtkoek (+eventueel nog iets extra)

Bereidings Instructies:

Hoe gaat het in zijn werk?
Een dag van tevoren

Snijdt het vlees in flinke stukken, het vlees krimpt namelijk nog behoorlijk wat bij het stoven. Leg de stukken vlees een nachtje in een marinade van half water en half natuurazijn, 10 laurierbladen, 10 kruidnagels, 10 jeneverbessen en 3 in halve ringen gesneden uien. Zorg er voor dat het vlees helemaal bedekt is in de marinade.
De volgende dag haal je het vlees en de uien en de laurierblaadjes uit de marinade. De kruidnagels en de jeneverbessen kun je weggooien. Het vocht van de marinade moet je wel bewaren.
Braad het vlees in een grote braadpan aan met wat roomboter. Voeg daarna de uien en de laurierblaadjes er aan toe. Doe daarna nog wat marinadevocht erbij (niet alles), met de appel/perenstroop, bruine basterdsuiker, speculaaskruiden en de verkruimelde ontbijtkoek. Laat dit dan minimaal een uur, op laag vuur stoven ( of ongeveer 8 uur op 80 graden in de oven). Indien nodig kun je de saus nog wat binden met wat extra ontbijtkoek. Breng het dan eventueel nog op smaak met een beetje zout en peper en eventueel met nog wat bruine basterdsuiker.
Dit gerecht smaakt heerlijk over de frietjes of aardappelkroketjes, daarbij spruitjes met spekjes, of rode kool

Gratis Recept van: Familie Kuik Recepten © 2025
http://www.famkuik.nl/recepten/: