1 pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake
75 gram boter
3 stuks eieren
100 ml water
80 gram walnoten
70 gram rozijnen (lekker laten wellen in bijvoorbeeld rum)
Eventueel wat wortel rasp om hem extra smeuïg te maken
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 60 minuten
1 Verwarm de oven voor op 160 graden.
2 Vet het cakeblik in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.
3 Klop de boter met de mixer zacht en romig in een beslagkom.
4 Voeg de cakemix, het water en de eieren in één keer toe.
5 Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.
6 Hak de walnoten grof en wel de rozijnen 5 minuten in een kom met lauwwarm water.
7 Roer de rozijnen en de walnoten door het kruidcake beslag.
8 Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in circa 60 minuten gaar.
9 Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat 10 minuten afkoelen in het cakeblik.
10 Haal de cake uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster verder afkoelen.
Gratis Recept van: Familie Kuik Recepten © 2025
http://www.famkuik.nl/recepten/: