Tomatenrisotto met chorizo : Ingediend door: FamKuik | Datum Toegevoegd: 5 Feb 2022 Ingrediënten:

3 eetlepels olijfolie
150 gram chorizo (in blokjes, aan een stuk)
1 rode ui (gesnipperd)
1 rode paprika (in blokjes)
1 theelepel cajunkruiden
300 gram risottorijst
1 liter kippenbouillon
400 gram tomatenblokjes (blik)
200 gram diepvriesdoperwten
125 milliliter crème fraîche
0.5 bosje peterselie (fijngesneden)

Bereidings Instructies:

Hou je van pit? Dan zit je met deze risotto wel goed! Wanneer je niet zo van chorizo houdt dan kun je deze vervangen door salami of cervelaatworst.

1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de chorizo in circa 3 minuten knapperig op een hoge stand. Schep de chorizo uit de pan en houd apart. Voeg de ui, paprika en cajunkruiden toe aan het bakvet en bak circa 3 minuten.

2. Voeg de risotto­ rijst toe en bak deze glazig. Voeg de tomatenblokjes en een derde van de bouillon toe en laat de rijst de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon is opgenomen weer een scheut bouillon toe en herhaal met de rest van de bouillon. De risotto is na 20­-25 minuten gaar, als de korrel van buiten zacht is. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de doperwten toe.

3. Breng de risotto op smaak met zout en peper en verdeel over borden. Schep wat knapperige chorizo erop. Maak af met een schepje crème fraîche en bestrooi met de peterselie.


Bereidingstip

Vervang de chorizo in dit recept ook eens door salami of cervelaatworst.

Heb je nog wat risotto over? Dit is ook heerlijk als lunch. Bak de rijst op of verwarm in de magnetron en maak dan af met wat crème fraîche, peterselie en chorizo.

Gratis Recept van: Familie Kuik Recepten © 2025
http://www.famkuik.nl/recepten/: