Mexicaanse veggie kost met bonen en veel groenten, rijst, een gepocheerd ei, blokjes avocado en nachochips.
Rode uien 2
Look 3 teentjes
Chiliflakes 1 snuifje
Wortelen 3
Tomatenpuree 1 el
Zwarte bonen 1
Rode bonenhak in pak 1
Tomatenblokjes 1
Gerookt paprikapoeder 1 snuifje
Komijn 1 snuifje
Kaneelstokje 1
Laurier
Courgettes
Rode paprika's
Gele paprika's
Groene paprika's
Gemalen koriander 100 g
Avocado's 2
Koriander 1 takje
Limoen Het sap van 1/2
Olijfolie 1 scheutje
Paprikapoeder 1 snuifje
Eieren 4
Azijn 1 scheutje
Zure room
Nachochips
Cheddar gemalen
1 Verwarm de grill van de oven voor tot 200 °C.
2 2 rode uien
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Pel de uien, snijd ze in blokjes en stoof ze aan.
3 3 teentjes Look, 1 snuifje chiliflakes
Pel en plet de look en voeg hem samen met de chiliflakes toe.
4 3 wortelen
Schil de wortelen, snijd ze in blokjes en stoof ze mee aan.
5 1 el Tomatenpuree, 1 zwarte bonen, 1 rode bonen (hak in pak), 1 Tomatenblokjes
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Voeg daarna de twee soorten bonen toe, gevolgd door een blik tomatenblokjes en wat water.
6 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 kaneelstokje, laurier
Kruid het geheel met komijn, gerookt paprikapoeder en een snuif zout. Voeg het kaneelstokje en wat laurier toe.
7 rode paprika's, gele paprika's, groene paprika's, courgettes, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
Schil de paprika’s en snijd ze in grote stukken. Snijd de courgette ook in grote stukken. Bak de groenten op in een scheut olie. Kruid ze met zout, paprikapoeder en komijn.
8 Schep de bonen in een ovenschaal en schep er de gebakken groenten over.
9 gemalen cheddar
Strooi de gemalen cheddar erover en laat gratineren onder de grill.
10 1 scheutje azijn
Breng intussen een hoge pot water met azijn aan de kook.
11 4 eieren
Breek de eieren elk apart in een potje. Maak met een garde een draaikolk in het kokende water en laat de eieren er een voor een inglijden. Draai het vuur onder het water laag. Pocheer de eieren in 3 minuten.
12 2 avocado's, 1 limoen (Het sap van 1/2), 1 snuifje gerookt paprikapoeder
Verwijder de pit uit de avocado’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe alles in een kom en pers het limoensap erbij. Voeg wat olijfolie toe en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
13 1 takje koriander
Snipper de koriander fijn en meng ze onder de avocado.
14 Zure room, nachochips
Schep wat van de bonenschotel op een bord en leg er een gepocheerd eitje bij. Serveer met de avocadoblokjes, een toef zure room en wat nacho's.
Gratis Recept van: Familie Kuik Recepten © 2025
http://www.famkuik.nl/recepten/: