Wij maken een heerlijk hartverwarmende risotto met Guinness en paddenstoelen.
Het Guinnessbier geeft er een heel aardse grondtoon aan, die perfect samengaat met de paddenstoelen.
Wees royaal met de tijm, die voegt een heerlijk accent toe aan deze risotto.
Voor vier personen heb je nodig:
45 gram boter
250 gram portobello, eekhoorntjesbrood of andere paddenstoelen, in plakken
zout en versgemalen peper
1 eetlepel extra vergine olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
200 gram arboriorijst
1 teen knoflook, licht gekneusd
paar takjes verse tijm
120 milliliter Guinness
750 milliliter tot 1 liter groentebouillon
50 gram Parmigiano Reggiano, geraspt
1 tot 2 eetlepels verse bladpeterselie, fijngehakt
Verhit 30 gram boter in een pan en bak daarin de paddenstoelen. Bestrooi met zout en peper en zet even weg. Verhit in dezelfde pan de overgebleven boter met de olijfolie en bak de sjalotsnippers een paar minuten, tot ze zacht worden. Voeg de rijst, knoflook en tijm toe en bak al roerend een minuutje mee.
Schenk het bier erbij en laat onder af en toe roeren koken tot al het vocht is opgenomen door de rijst. Roer er dan op dezelfde manier de bouillon door, in gedeelten, tot de rijst gaar is (dat duurt ongeveer twintig minuten). Je houdt misschien wat bouillon over.
Haal de knoflook en tijm er dan uit, roer de paddenstoelen door de rijst en maak de risotto romig met de Parmezaanse kaas door de rijst. Proef en voeg zo nodig nog een beetje peper toe. Garneer met peterselie en serveer.
Gratis Recept van: Familie Kuik Recepten © 2025
http://www.famkuik.nl/recepten/: