Ingrediënten:
4 lamsbouten
2 eetlepels olijfolie
2 uien, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 wortel, in blokjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
1 kopje runderbouillon (extra voor saus indien nodig)
2 kopjes runderbouillon
1 blik (14 oz) tomatenblokjes
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel verse tijmblaadjes
1 theelepel verse rozemarijn, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 163°C.
Bestrooi de lamsbouten met zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote ovenvaste pan op middelhoog vuur en bak de lamsbouten aan alle kanten bruin.
Haal de bouten eruit en zet ze apart.
Doe de uien, knoflook, wortel en bleekselderij in dezelfde pan. Bak tot ze zacht zijn.
Voeg 1 kopje runderbouillon toe om de pan te deglaceren en schraap alle bruine stukjes van de bodem.
Roer nog eens 2 kopjes runderbouillon, tomatenblokjes, tomatenpuree, tijm en rozemarijn erdoor. Breng aan de kook.
Doe de lamsbouten terug in de pan, doe het deksel erop en zet ze in de oven.
Stoof ze 2 tot 2,5 uur in de oven, of tot het vlees mals is en van het bot valt.
Breng op smaak met zout en peper en serveer ze warm.
Bereidingstijd: 20 minuten | Kooktijd: 2,5 uur | Totale tijd: 2 uur en 50 minuten
Kcal: 450 kcal | Porties: 4 porties
Gratis Recept van: Familie Kuik Recepten © 2025
http://www.famkuik.nl/recepten/: