Rode bessen chutney : Ingediend door: FamKuik | Datum Toegevoegd: 1 Dec 2020 Ingrediënten:

½ bak rode aalbessen (a 500 g, gerist)
3 rode uien (in dunne ringen)
5 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels balsamicoazijn
200 g lichtbruine basterdsuiker
1 cm verse gemberwortel (geraspt)
8 zwarte peperkorrels (gekneusd)

Bereidings Instructies:

In pan bessen, ui, azijn, suiker en gember aan de kook brengen. Roeren tot alle suiker is opgelost. Zout en peper toevoegen. Chutney onafgedekt op laag vuur, eventueel op vlamverdeler, in 40 min. zachtjes laten inkoken tot dikke saus. Tussentijds enkele malen omroeren. Pot en deksel afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Rodebessenchutney in schone jampot scheppen en laten afkoelen. Chutney in koelkast bewaren. Ongeopend enkele weken houdbaar in de koelkast. Lekker bij gebakken varkenshaasjes.

Tip:
De chutney wordt extra pittig door de peperkorrels te vervangen door 1 fijngesneden rode peper.

Gratis Recept van: Familie Kuik Recepten © 2025
http://www.famkuik.nl/recepten/: