Op dit moment zijn er 50 recepten in 90 categorieën!
Ingrediënten voor 3 personen
- 200 gr. Risotto rijst
- 400 gr. tomaten in blokjes uit blik
- 1 teentje knoflook, fijn gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- Scheutje witte wijn
- 300 ml groentebouillon
- Gedroogde basilicum naar smaak
- Gedroogde oregano naar smaak
- Gedroogde marjolein naar smaak
- Gedroogde tijm naar smaak
- Gedroogde rozemarijn naar smaak
- Gemalen komijn naar smaak
- Zout en Peper naar smaak
Iedereen die weleens in een Grieks restaurant gegeten heeft, kent het wel: de smeuïge bolletjes rijst, meestal geserveerd naast het hoofdgerecht. Makkelijk kun je deze rijst ook zelf maken, en lekker dat het is!
Dus: schenk een glaasje ouzo in, zet een Grieks muziekje op en maak dit lekkere rijstgerecht! Na afloop gooi je je bord kapot, voor een extra Griekse touch
1. Fruit de ui en de knoflook in een dun bodempje olie zachtjes aan totdat de ui er glazig begint uit te zien.
2. Voeg de rijst toe en bak dit al omscheppend ongeveer 1 min. mee.
3. Voeg een scheutje witte wijn toe.
4. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon (in delen) toe zodat de ui, knoflook en de rijst goed vochtig staan. Breng dit geheel zachtjes aan de kook. Als de rijst droog begint te staan voeg je weer wat bouillon toe.
5. Laat de rijst ongeveer 10 min. zachtjes pruttelen totdat het vocht grotendeels is opgenomen. De rijst hoeft namelijk niet helemaal droog te staan en mag nog een beetje smeuïg zijn.
Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.
Nieuw Recept Toevoegen Contacteer ons over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Ga naar categorie:Andere recepten in deze categorie:
Tomatenrisotto met chorizo Risotto met Guinness en paddenstoelen uit L’Art de la Table
Tag Cloud Recepten: