Op dit moment zijn er 50 recepten in 90 categorieën!

 
Varkenshaas gerookt en gedroogd: Ingediend door: FamKuik | Datum Toegevoegd: 5 Feb 2022
In Categorie: Charcuterie / Luchtgedroogd vlees
Ingrediënten

Varkenshaasjes.

2,5 % NPZ
2 % Bruine bastaard suiker
2 % Marinade kruiden van verstegen
7 dagen vacuüm verpakken met de droge pekel.
24 uur roken met beuken mot.
Drogen aan de lucht tot 35 % gewichtsverlies.

Bereidings Instructies

Neem een varkenshaas, snijd daar vliezen en loshangende flapjes af.
Dan weeg je hem en voegt 2,5% van het gewicht aan colorosozout toe.
Ik heb ook vers gemalen peper (een theelepel ongeveer) toegevoegd maar je kan verder alle kruiden toevoegen die je wilt.
Een week in de droge pekel en vervolgens NIET wassen en droog deppen.
Hierna 24 koud roken op beuken mot.
Na het roken ongeveer een week aan de lucht laten drogen tot 35 % gewichtsverlies.

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:

Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.

 

Recepten Links:

Contacteer ons over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Coppa Koud gerookte picanha Coppa

Tag Cloud Recepten: