Op dit moment zijn er 50 recepten in 90 categorieën!
Voor de stoof.
5 Kippendijen.
1 Theelepel zout.
1 Theelepel oregano.
1/2 Theelepel zwarte peper.
2 Eetlepels plantaardige olie.
30 Gram boter.
1 Ui. ( Ongeveer gelijke volume delen als de wortelen en aardappelen. )
3 Wortelen. ( Ongeveer gelijke volume delen als de ui en aardappelen. )
4-5 Aardappelen. ( Ongeveer gelijke volume delen als de wortelen en ui. )
4 Teentjes knoflook.
Een handje vol peterselie.
Voor de saus.
90 milliliter honing.
3 eetlepels sojasaus. ( Dus geen ketjap en al helemaal geen zoete. )
100 ml tomatensaus.
4-5 eetlepels mosterd.
2 eetlepels citroensap. ( Bij voorkeur vers geperst )
Wrijf de kippendijen in met het zout de oregano en de zwarte peper.
Bak de kippendijen in de olie en boter op een hoog vuur rondom goudbruin. ( Ongeveer een minuut of 6 )
Let er op dat je een pan gebruikt die in de oven kan.
Haal de kippendijen uit de pan en leg ze op een bord.
Fruit in dezelfde pan de ui aan met de wortelen. ( Deglaceren )
Voeg de aardappelen toe en bak deze 8 minuten op een middelhoog vuur onder regelmatig roeren.
Voeg zout en eventueel peper naar smaak toe. ( Denk er op dat je ook al zout en peper op de kippendijen hebt gedaan )
Voeg de fijn gehakte knoflook toe en bak nog een minuut of twee mee.
Voeg de peterselie toe en bak deze nog kort mee.
In een aparte pan mengen we de sausingrediënten.
Breng de saus aan de kook en laat 2 minuten sudderen.
Leg de kippendijen op de groenten.
Giet de bereide saus er over heen.
Doe een deksel op de pan en bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 25-35 minuten.
Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.
Nieuw Recept Toevoegen Contacteer ons over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Ga naar categorie:Andere recepten in deze categorie:
Authentieke Aziatische Zoete en Plakkerige Kip Kippenbouten in Rodenbach met veldsla en kroketten Kippenvleugels van de barbecue
Tag Cloud Recepten: