Op dit moment zijn er 50 recepten in 90 categorien!

 
Worstenbroodjes: Ingediend door: FamKuik | Datum Toegevoegd: 22 Nov 2022
In Categorie: Brood
Ingredinten

Voor 20 worstenbroodjes:

200 ml volle melk (op kamertemperatuur)
500 gram patentbloem
25 gram verse gist
10 gram zout
10 gram witte basterdsuiker
75 gram boter (op kamertemperatuur)
50 gram margarine (op kamertemperatuur)
Ei om mee te bestrijken
750 gram half-­om­‐half gehakt
2 eieren
75 gram paneermeel
Zout en peper
Eventuele andere kruiden die je lekker vindt

Bereidings Instructies

Draai van alle ingrediënten voor het deeg een soepel deeg in een mixer met het vlinder-opstuk (ook wel bisschop genoemd). Dit duurt wel even een paar minuutjes, het moet een mooi elastisch deeg worden die los van de kom komt.

Pak 20 stukjes en bol ze direct op (het is handig om je aanrecht of snijplank te bebloemen). Laat de bolletjes 30 minuten rusten of 10 minuten rijzen in een rijs-oven op 40 graden.

Meng voor de gehaktstaafjes alle ingrediënten en weeg porties van 30 gram af. Vorm hiervan worstjes.

Rol de bolletjes deeg tot ovale plakjes uit. Vouw de gehaktworstjes erin en vorm tot worstenbroodjes en zorg dat de naad goed dicht zit. Leg ze op twee bakplaten met bakpapier (je kunt er ongeveer 10 kwijt per bakplaat). Bestrijk ze met losgeklutst ei. Laat 60 minuten rijzen op kamertemperatuur of rijzen in een rijs-oven.

Verwarm de oven voor op 235 graden. Bestrijk de worstenbroodjes nogmaals met ei en bak ze ongeveer 10 minuten (wellicht iets langer).

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:

Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.

 

Recepten Links:

Nieuw Recept Toevoegen Contacteer ons over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Carpaccio bonbons met truffelmayonaise Nieuwjaarsrolletjes

Tag Cloud Recepten: