Op dit moment zijn er 50 recepten in 90 categorieën!

 
Kippenbouten in Rodenbach met veldsla en kroketten: Ingediend door: FamKuik | Datum Toegevoegd: 30 Oct 2024
In Categorie: Gevogelte / Kip
Ingrediënten

Een zoetzure stoofpot met kip en Rodenbach Grand Cru, geserveerd met veldsla en kroketten.

- 4 Kippenbouten
- 200 g Zilverui
- 2 Selder
- 3 Wortelen
- 2 teentjes Look
- 250 g Gerookt spek
- 1 bakjes Champignons
- 3 flesjes Rodenbachbier
- 3 el Perensiroop
- 2 el Mosterd
- Tijm
- Rozemarijn
- 3 blaadjes Laurier
- 2 Jeneverbessen
- 2 Kruidnagels
- 6 Zwarte peperbollen
- 20 g Boter
- 20 g Bloem
- 1.000 g Kroketten
- 150 g Veldsla

Bereidings Instructies

1: Laat de zilveruitjes even weken in heet water en pel ze.

2: Verwarm de friteuse voor tot 180 °C.

3: 4 kippenbouten
Smelt een klont boter in een pot. Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze op beide kanten in de boter.

4: 3 wortelen, 2 selder
Schil de wortelen en spoel de selder onder koud water. Verwijder de blaadjes van de selder en snijd de stengels fijn. Snijd de wortelen in stukjes.

5: 250 g gerookt spek (1 cm dik gesneden, zonder zwoerd)
Snijd het spek in reepjes. Haal de kip uit de pot en doe de boter weg. Smelt een nieuwe klont in de pot en bak het spek.

6: 1 bakjes champignons
Snijd de champignons in stukken en bak ze mee. Doe ook de zilveruitjes erbij.

7: 2 teentjes Look
Snijd de look fijn en voeg hem toe, gevolgd door de wortel en de selder.

8: 3 flesjes Rodenbachbier (grand cru)
Leg de kippenbouten weer in de pot en giet er de Rodenbach bij.

9: 3 el perensiroop, 2 kruidnagels, 6 Zwarte peperbollen, 2 Jeneverbessen, 2 el mosterd
Doe de stroop en de mosterd in de pot. Kneus de kruidnagels, de peperbollen en de jeneverbessen in een vijzel en voeg ze toe.

10: rozemarijn, tijm, 3 blaadjes laurier
Maak een kruidentuil van de tijm, rozemarijn en laurier en voeg hem toe. Zet daarna een deksel op de pot en laat de kip 40 minuten zachtjes garen.

11: 20 g boter, 20 g bloem
Maak beurre manié: meng de boter met de bloem.

12: 150 g veldsla
Kuis en was de veldsla en laat hem uitlekken. Breng de sla op smaak met wat balsamico.

13: 1.000 g kroketten
Bak de kroketten goudbruin.

14: Haal de kippenbouten uit de stoofpot en haal de kruidentuil uit de pot. Breng de saus aan de kook op een zacht vuur.

15: Kruid met peper en zout. Roer de beurre manié onder de saus om ze licht te binden. Leg de stukken kip terug in de pot.

16: Schep een kippenbout met saus op een groot bord. Serveer met veldsla en kroketten.

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:

Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.

 

Recepten Links:

Nieuw Recept Toevoegen Contacteer ons over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Authentieke Aziatische Zoete en Plakkerige Kip Kippenvleugels van de barbecue Kippedijen stoof

Tag Cloud Recepten: