Op dit moment zijn er 50 recepten in 90 categorieën!

 
Rode bessen chutney : Ingediend door: FamKuik | Datum Toegevoegd: 1 Dec 2020
In Categorie: Fruit
Ingrediënten

½ bak rode aalbessen (a 500 g, gerist)
3 rode uien (in dunne ringen)
5 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels balsamicoazijn
200 g lichtbruine basterdsuiker
1 cm verse gemberwortel (geraspt)
8 zwarte peperkorrels (gekneusd)

Bereidings Instructies

In pan bessen, ui, azijn, suiker en gember aan de kook brengen. Roeren tot alle suiker is opgelost. Zout en peper toevoegen. Chutney onafgedekt op laag vuur, eventueel op vlamverdeler, in 40 min. zachtjes laten inkoken tot dikke saus. Tussentijds enkele malen omroeren. Pot en deksel afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Rodebessenchutney in schone jampot scheppen en laten afkoelen. Chutney in koelkast bewaren. Ongeopend enkele weken houdbaar in de koelkast. Lekker bij gebakken varkenshaasjes.

Tip:
De chutney wordt extra pittig door de peperkorrels te vervangen door 1 fijngesneden rode peper.

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:

Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.

 

Recepten Links:

Nieuw Recept Toevoegen Contacteer ons over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Tomaat uit de oven Rode uiensaus (voor bij de shoarma)

Tag Cloud Recepten: