Op dit moment zijn er 50 recepten in 90 categorieën!
½ bak rode aalbessen (a 500 g, gerist)
3 rode uien (in dunne ringen)
5 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels balsamicoazijn
200 g lichtbruine basterdsuiker
1 cm verse gemberwortel (geraspt)
8 zwarte peperkorrels (gekneusd)
In pan bessen, ui, azijn, suiker en gember aan de kook brengen. Roeren tot alle suiker is opgelost. Zout en peper toevoegen. Chutney onafgedekt op laag vuur, eventueel op vlamverdeler, in 40 min. zachtjes laten inkoken tot dikke saus. Tussentijds enkele malen omroeren. Pot en deksel afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Rodebessenchutney in schone jampot scheppen en laten afkoelen. Chutney in koelkast bewaren. Ongeopend enkele weken houdbaar in de koelkast. Lekker bij gebakken varkenshaasjes.
Tip:
De chutney wordt extra pittig door de peperkorrels te vervangen door 1 fijngesneden rode peper.
Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.
Nieuw Recept Toevoegen Contacteer ons over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Ga naar categorie:Andere recepten in deze categorie:
Tomaat uit de oven Rode uiensaus (voor bij de shoarma)
Tag Cloud Recepten: