Op dit moment zijn er 50 recepten in 90 categorieën!

 
Winterse stoofschotel: Ingediend door: FamKuik | Datum Toegevoegd: 1 Dec 2020
In Categorie: Rund
Ingrediënten

Voor vier personen

500 g runderriblappen
2 uien, in dunne ringen
1 bleekselderij, in plakjes
‎1 prei
1 winterpeen, geschrapt en in blokjes
3 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
‎paar kruidnagels
‎paar blaadjes laurier
250 g champignons, in partjes
2 flesjes donker bier (bv leffe bruin)
2 blik kidneybonen
150 g sperziebonen
250 g chorizo, in blokjes
1 blik tomaat in blokjes

Bereidings Instructies

1. Snijd de runderriblappen in blokjes, bak ze om en om aan in een klontje boter.
2. Haal het vlees uit de pan.
3. Bak de ui, bleekselderij, prei en winterpeen kort op middelhoog vuur in een klontje boter.
4. Voeg het vlees erbij, de knoflookteentjes, rozemarijn, bier
en de tomaat.
5. Vul dit eventueel aan met handwarm water zodat alles onderstaat.
6. Laat dit ongeveer drie uur op een heel laag pitje sudderen.
7. Blancheer de sperzieboontjes door ze in kokend water een paar minuutjes te koken.
8. Spoel af onder koud water.
9. Na twee en een half uur voegt u de bonen, chorizo en champignons toe.
10. Controleer of er nog genoeg vocht in de pan zit (het vlees moet onder staan), voeg indien nodig een beetje handwarm water toe.
11. Laat dit nog een half uur sudderen.
12. Serveer het gerecht met aardappelpuree of tagliatelle.

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:

Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.

 

Recepten Links:

Nieuw Recept Toevoegen Contacteer ons over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Guinness Stew Zuurvlees

Tag Cloud Recepten: